bewindvoering bewindvoering bewindvoeringen bewindvoeringen

Bewindvoering

Wij kunnen u precies vertellen wat er in de wet geschreven staat over Beschermingsbewind, maar belangrijker dan dat: wij begrijpen wat het voor u betekent.

Het regelen van eigen geldzaken is niet altijd makkelijk. Soms lukt het door uiteenlopende redenen, zoals medische of psychische problemen, (tijdelijk) niet meer om zelfstandig uw financiële zaken te regelen. Het is dan fijn als hier ondersteuning bij is.

Het kan ook zo zijn dat u door bijvoorbeeld problematische schulden het overzicht kwijt bent en structureel hulp nodig heeft. In beide situaties kan het zijn dat u bewind nodig heeft. De kantonrechter kan dan het bewind voor u uitspreken. Op deze manier ontstaat er weer stabiliteit, rust en structuur in de financiële situatie.

Door het uitspreken van het beschermingsbewind krijg de bewindvoerder zicht op alle financiële zaken en de bevoegdheid om op financieel vlak beslissingen te nemen. Overigens gebeurt dit zo veel mogelijk in overleg met u, maar uiteindelijk neemt de bewindvoerder de beslissing. We zorgen ervoor dat post die wij nodig hebben ook hier terecht komt en onderhouden contacten met diverse instanties. We stellen (in overleg met u) een goed lopend budgetplan op en beheren uw bankrekeningen of openen nieuwe bankrekeningen voor u.

Naast het verstrekken van leefgeld nemen we zoveel mogelijk administratieve zaken uit handen, zoals het indienen van de belastingaangifte en het aanvragen van inkomensondersteunende voorzieningen of het aanvragen van schuldhulpverlening (indien van toepassing).
Het uitgangspunt is, dat wanneer u hier (weer) toe in staat bent, er na verloop van tijd, door het starten van een afbouwtraject, toegewerkt wordt naar zelfredzaamheid.

In het kort samengevat: wij regelen dus al uw financiële zaken, controleren deze en passen aan waar dit nodig is.